Page 16 - Aday Tanıtım
P. 16

Gıda bilimini en iyi şekilde bilen, gıda kaynaklı sağlık
               sorunlarını araştıran, var olan gıda kaynaklarını ekonomik,
          sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan ve
       aynı zamanda bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlen-
       diren, hastalıklarda ve diğer özel durumlarda tıbbi tedavi programının
       belirlenmesinde yardımcı olabilen, eğitim veren, uygulatan ve izleyen
       yetkili tek meslek sahibi olabilecektir. Hizmet alanlarının giderek geliş-
       mesi bu programın önemini artırmaktadır. Gıda Teknolojisi Programın-
       da  temel  eğitim  günümüzde  geçerli  bilimsel  ve  teknolojik  sağlam  bir
       meslek eğitimi laboratuvar uygulamalarıyla desteklenmektedir. Dersler;
       gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve mo-
       dern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Programın labora-
       tuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak
       donanımlara sahiptir.
       Programımızda İşletmede Mesleki Eğitim (İME) uygulaması seçmeli ders
       kapsamında 4. yarıyılda gerekli koşulları sağlayan öğrencilerimiz tara-
       fından seçilebilmektedir. İşletmede Mesleki Eğitim (İME) sistemi ile öğ-
       rencilerimiz üç yarıyıl okulda ders gördükten sonra dördüncü yarıyılda
       öğrenci tarafından belirlenen ve program öğretim elemanlarınca uygun
       görülen  bir  işletmede  bir  yarıyıl  boyunca  endüstri  deneyimi  kazanır.
       Böylece nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları iş yerlerindeki
       sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş gü-
       venliği sistemleriyle yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetleri
       edindirme yetisi kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz 30 iş günü
       süren bir yaz stajını yine kendi belirledikleri ya da Ulusal Staj Programı
       üzerinden yaptıkları başvuru sonucu belirlenen ve programımız öğretim
       elemanlarının uygun gördükleri bir işletmede yaparlar. Hem İME hem
       de staj sürecinde öğrencilerimizin sigortaları okulumuz tarafından yapı-
       lır ve işletme tarafından kabul edilirse kendilerine yasal olarak belirlenen
       bir ücret ödenir.
       Mezunların Çalışma Olanakları
       Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler; Gıda sanayi ile
       ilgili kamu (Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Laboratuvarları,
       Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.), gıda, kim-
       ya ve biyoloji alanındaki araştırma enstitülerinde aynı şekilde özel gıda
       sektörü  kuruluşlarında,  hazır  ve  işlenmiş  gıda  üreten  fabrikalarda  ve
       laboratuvarlarında, özel gıda laboratuvarlarında çalışma imkanı bula-
       bilmektedirler.
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21