Page 16 - Aday Tanıtım
P. 16
Gıda bilimini en iyi şekilde bilen, gıda kaynaklı sağlık
sorunlarını araştıran, var olan gıda kaynaklarını ekonomik,
sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan ve
aynı zamanda bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlen-
diren, hastalıklarda ve diğer özel durumlarda tıbbi tedavi programının
belirlenmesinde yardımcı olabilen, eğitim veren, uygulatan ve izleyen
yetkili tek meslek sahibi olabilecektir. Hizmet alanlarının giderek geliş-
mesi bu programın önemini artırmaktadır. Gıda Teknolojisi Programın-
da temel eğitim günümüzde geçerli bilimsel ve teknolojik sağlam bir
meslek eğitimi laboratuvar uygulamalarıyla desteklenmektedir. Dersler;
gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve mo-
dern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Programın labora-
tuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak
donanımlara sahiptir.
Programımızda İşletmede Mesleki Eğitim (İME) uygulaması seçmeli ders
kapsamında 4. yarıyılda gerekli koşulları sağlayan öğrencilerimiz tara-
fından seçilebilmektedir. İşletmede Mesleki Eğitim (İME) sistemi ile öğ-
rencilerimiz üç yarıyıl okulda ders gördükten sonra dördüncü yarıyılda
öğrenci tarafından belirlenen ve program öğretim elemanlarınca uygun
görülen bir işletmede bir yarıyıl boyunca endüstri deneyimi kazanır.
Böylece nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları iş yerlerindeki
sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş gü-
venliği sistemleriyle yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetleri
edindirme yetisi kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz 30 iş günü
süren bir yaz stajını yine kendi belirledikleri ya da Ulusal Staj Programı
üzerinden yaptıkları başvuru sonucu belirlenen ve programımız öğretim
elemanlarının uygun gördükleri bir işletmede yaparlar. Hem İME hem
de staj sürecinde öğrencilerimizin sigortaları okulumuz tarafından yapı-
lır ve işletme tarafından kabul edilirse kendilerine yasal olarak belirlenen
bir ücret ödenir.
Mezunların Çalışma Olanakları
Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler; Gıda sanayi ile
ilgili kamu (Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Laboratuvarları,
Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.), gıda, kim-
ya ve biyoloji alanındaki araştırma enstitülerinde aynı şekilde özel gıda
sektörü kuruluşlarında, hazır ve işlenmiş gıda üreten fabrikalarda ve
laboratuvarlarında, özel gıda laboratuvarlarında çalışma imkanı bula-
bilmektedirler.