Page 14 - Aday Tanıtım
P. 14

çekleştiren  usta-işçi  arasında  bağlantı  kuran,  teknik
               iletişimi  sağlayan  bir  teknik  personeldir.  İşçilerin  verimli
           çalıştırılması, hedeflenen ürün kalitesi ve standartların elde edil-
       mesinde sorumluluk sahibidir.
       Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih Edilebilen Bölümler
       Programdan mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile Bilgisayar ve
       Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği,Biyomedi-
       kal Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği,
       Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri
       Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Fizik, Fizik
       Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Mekatronik Mühendisliği,
       Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik ve Elektroniği, Uzay Bilimleri ve
       Teknolojileri, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, programlarına
       devam edebilmektedirler.


          GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ

       Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı, gıda kalitesi ve gıda güvenliği
       ilkelerini gözeterek gıda endüstrisindeki orta ve büyük ölçekli işletmeler-
       deki üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöne-
       ticilerle birlikte çalışacak ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
       Programda,  gıda  maddeleri  ile  bunlarla  temasta  bulunan  madde  ve
       malzemeleri üreten ve satan iş yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şart-
       larının sağlanmasında, üretilen ve satılan gıda maddelerinin ve gıdayla
       temasta bulunan madde ve malzemelerin mevzuata uygunluğunun tespi-
       tinde, ürünün istenen özelliklere uygunluğunun kontrol edilme sürecinde
       numune alma işlemiyle başlayan, gerekli analizlerin ve kontrol işlemle-
       rinin tümünü yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri kazandırılmak-
       tadır.  Standart  kalitede  gıda  üretim  teknikleri  için  gıdaların  bileşimi,
       işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü,
       gıda ile ilgili mevzuatları, işletme tasarımı ve kontrolü ile alakalı teorik
       ve uygulamalı derslerin yanı sıra farklı işletmelerde bu bilgileri pratik
       olarak uygulayarak, Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminde alınan bilgi-
       lerin gerçek yaşama uygun biçimde yorumlanarak düzenlenmesine ve
       kendine özgü tekniklerin geliştirilmesine yarayacak bilgilerin üretilmesi
       ve yayılması gibi kazanımlar sağlamaktadır.
       Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programında verilen temel eğitim, günü-
       müzde geçerli bilimsel ve teknolojik açıdan sağlam bir mesleki eğitim ve
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19