Page 14 - Aday Tanıtım
P. 14
çekleştiren usta-işçi arasında bağlantı kuran, teknik
iletişimi sağlayan bir teknik personeldir. İşçilerin verimli
çalıştırılması, hedeflenen ürün kalitesi ve standartların elde edil-
mesinde sorumluluk sahibidir.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih Edilebilen Bölümler
Programdan mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile Bilgisayar ve
Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği,Biyomedi-
kal Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği,
Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri
Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Fizik, Fizik
Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Mekatronik Mühendisliği,
Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik ve Elektroniği, Uzay Bilimleri ve
Teknolojileri, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, programlarına
devam edebilmektedirler.
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı, gıda kalitesi ve gıda güvenliği
ilkelerini gözeterek gıda endüstrisindeki orta ve büyük ölçekli işletmeler-
deki üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöne-
ticilerle birlikte çalışacak ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Programda, gıda maddeleri ile bunlarla temasta bulunan madde ve
malzemeleri üreten ve satan iş yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şart-
larının sağlanmasında, üretilen ve satılan gıda maddelerinin ve gıdayla
temasta bulunan madde ve malzemelerin mevzuata uygunluğunun tespi-
tinde, ürünün istenen özelliklere uygunluğunun kontrol edilme sürecinde
numune alma işlemiyle başlayan, gerekli analizlerin ve kontrol işlemle-
rinin tümünü yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri kazandırılmak-
tadır. Standart kalitede gıda üretim teknikleri için gıdaların bileşimi,
işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü,
gıda ile ilgili mevzuatları, işletme tasarımı ve kontrolü ile alakalı teorik
ve uygulamalı derslerin yanı sıra farklı işletmelerde bu bilgileri pratik
olarak uygulayarak, Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminde alınan bilgi-
lerin gerçek yaşama uygun biçimde yorumlanarak düzenlenmesine ve
kendine özgü tekniklerin geliştirilmesine yarayacak bilgilerin üretilmesi
ve yayılması gibi kazanımlar sağlamaktadır.
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programında verilen temel eğitim, günü-
müzde geçerli bilimsel ve teknolojik açıdan sağlam bir mesleki eğitim ve