Page 15 - Aday Tanıtım
P. 15

laboratuvar  uygulamalarıyla  desteklenmektedir.  Dersler;  gerekli  teorik
       bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolo-
       jideki uygulamalara göre verilmektedir. Programın laboratuvarları mo-
       dern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara
       sahiptir.
       Mezunların Çalışma Olanakları
       Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programından mezun olan öğrenciler
       gıda  sanayi  ile  ilgili  kamu  (Tarım  ve  Orman  Bakanlığı,  Gıda  Kontrol
       Laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) gıda, kimya ve
       biyoloji alanındaki araştırma enstitülerinde, özel gıda sektörü kuruluşla-
       rında, hazır ve işlenmiş gıda üreten fabrikalarda ve laboratuvarlarında
       ve özel gıda laboratuvarlarında çalışma imkânı bulabilmektedirler.
       Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih Edilebilen Bölümler
       Programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sı-
       navında başarılı olmaları durumunda programlarına uygun bir lisans
       programına  kayıt  hakkı  kazanabilmektedir.  Bu  programlarda  uygula-
       nan intibak ve lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması
       alabilmektedir. Bu programı tamamlayan öğrencilerin; Gıda Mühendis-
       liği, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknoloji-
       leri, Kimya, Gıda Teknolojisi, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal
       Biyoteknoloji Bölümü bulunan üniversitelerin lisans programlarına dikey
       geçiş yapabilme imkanları mevcuttur.


                    GIDA TEKNOLOJİSİ

       Programda gıda sanayinde üretiminden tüketici tarafından kullanımına
       kadar uzanan zincir içinde gıda üretim teknikleri için gıdaların bileşimi,
       işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü,
       gıda ile ilgili mevzuatları ve işletme kontrolleriyle alakalı teorik ve uygu-
       lamalı dersler verilmektedir. Bu bilgiler ışığında gıda maddelerinin sağlık
       koşullarına  uygun  olarak  üretilmesi,  ambalajlanması,  depolanması  ve
       tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve biyolojik analizler yapan
       ve yorumlayan donanımlı teknikerler yetiştirmek amaçlanmıştır. Bununla
       beraber; Gıda güvenliği açısından, integral ve önleyici yaklaşım tüketici-
       lerin sağlığının korunması için merkezi öneme sahip olabilecektir.
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20