Page 15 - Aday Tanıtım
P. 15
laboratuvar uygulamalarıyla desteklenmektedir. Dersler; gerekli teorik
bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolo-
jideki uygulamalara göre verilmektedir. Programın laboratuvarları mo-
dern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara
sahiptir.
Mezunların Çalışma Olanakları
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programından mezun olan öğrenciler
gıda sanayi ile ilgili kamu (Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol
Laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) gıda, kimya ve
biyoloji alanındaki araştırma enstitülerinde, özel gıda sektörü kuruluşla-
rında, hazır ve işlenmiş gıda üreten fabrikalarda ve laboratuvarlarında
ve özel gıda laboratuvarlarında çalışma imkânı bulabilmektedirler.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih Edilebilen Bölümler
Programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sı-
navında başarılı olmaları durumunda programlarına uygun bir lisans
programına kayıt hakkı kazanabilmektedir. Bu programlarda uygula-
nan intibak ve lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması
alabilmektedir. Bu programı tamamlayan öğrencilerin; Gıda Mühendis-
liği, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknoloji-
leri, Kimya, Gıda Teknolojisi, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal
Biyoteknoloji Bölümü bulunan üniversitelerin lisans programlarına dikey
geçiş yapabilme imkanları mevcuttur.
GIDA TEKNOLOJİSİ
Programda gıda sanayinde üretiminden tüketici tarafından kullanımına
kadar uzanan zincir içinde gıda üretim teknikleri için gıdaların bileşimi,
işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü,
gıda ile ilgili mevzuatları ve işletme kontrolleriyle alakalı teorik ve uygu-
lamalı dersler verilmektedir. Bu bilgiler ışığında gıda maddelerinin sağlık
koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve
tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve biyolojik analizler yapan
ve yorumlayan donanımlı teknikerler yetiştirmek amaçlanmıştır. Bununla
beraber; Gıda güvenliği açısından, integral ve önleyici yaklaşım tüketici-
lerin sağlığının korunması için merkezi öneme sahip olabilecektir.