Page 4 - Aday Tanıtım
P. 4

sistematik iyileştirme sağlar.
          •   Eğitim, sağlık ve iletişim konularını vurgulayan strate-
       jik bir planla desteklenen öğrenim ortamı oluşturur.
       •  Yaparak ve yaşayarak öğrenme olanağı sağlar.
       •  Yaratıcılığı ve girişimi geliştiren bir öğrenme ortamı sağla-
       maya özen gösterir.
       Mezunların Çalışma Olanakları
       Mezun olduktan sonra iş bulabilecekleri muhtemel alanlar; Otell-
       erin mutfakları, Restoranlar, Toplu yemek yenen özel ve resmî
       kurumların mutfakları, Kafelerin mutfakları, Yiyecek-İçecek hiz-
       meti veren diğer işletmelerdir.
       Dikey  Geçiş  Sınavı  (DGS)  ile  Tercih
       Edilebilen Bölümler
       Aşçılık  programından  ön  lisans  mezunu  olanlar  dikey  geçiş
       sınavına (DGS) girerek 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapa-
       bilmektedirler.  Aşçılık  programı  ön  lisans  mezunlarının  dikey
       geçiş yapılabilecek lisans programları: Aile ve Tüketici Bilimleri,
       Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak San-
       atları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletme-
       ciliğidir


            BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ

       Basım, yayın, iletişim ve reklam sektörünün ihtiyaç duyduğu
       nitelikli  ara  insan  gücünü,  çağın  beklentilerini  karşılayacak
       kalitede  yetiştirmeyi  amaçlayan  iki  yıllık  bir  yükseköğretim
       programıdır. Basım sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanı
       yetiştirmek için teorik ve uygulama eğitimi yapılmakta, basım
       sektörünün uygulama alanları için yüksek el becerisine sahip
       elemanlar yetiştirilmektedir. Basım ve Yayım Teknolojileri Pro-
       gramı öğrencileri, alanı ile alakalı masaüstü yayıncılık pro-
       gramlarını öğrenerek kullanmakta, basım aşamasında baskı
       sistemlerini  öğrenerek  işe  uygun  baskı  seçimini  yapmakta,
   1   2   3   4   5   6   7   8   9