Page 4 - Aday Tanıtım
P. 4
sistematik iyileştirme sağlar.
• Eğitim, sağlık ve iletişim konularını vurgulayan strate-
jik bir planla desteklenen öğrenim ortamı oluşturur.
• Yaparak ve yaşayarak öğrenme olanağı sağlar.
• Yaratıcılığı ve girişimi geliştiren bir öğrenme ortamı sağla-
maya özen gösterir.
Mezunların Çalışma Olanakları
Mezun olduktan sonra iş bulabilecekleri muhtemel alanlar; Otell-
erin mutfakları, Restoranlar, Toplu yemek yenen özel ve resmî
kurumların mutfakları, Kafelerin mutfakları, Yiyecek-İçecek hiz-
meti veren diğer işletmelerdir.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih
Edilebilen Bölümler
Aşçılık programından ön lisans mezunu olanlar dikey geçiş
sınavına (DGS) girerek 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapa-
bilmektedirler. Aşçılık programı ön lisans mezunlarının dikey
geçiş yapılabilecek lisans programları: Aile ve Tüketici Bilimleri,
Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak San-
atları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletme-
ciliğidir
BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ
Basım, yayın, iletişim ve reklam sektörünün ihtiyaç duyduğu
nitelikli ara insan gücünü, çağın beklentilerini karşılayacak
kalitede yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir yükseköğretim
programıdır. Basım sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanı
yetiştirmek için teorik ve uygulama eğitimi yapılmakta, basım
sektörünün uygulama alanları için yüksek el becerisine sahip
elemanlar yetiştirilmektedir. Basım ve Yayım Teknolojileri Pro-
gramı öğrencileri, alanı ile alakalı masaüstü yayıncılık pro-
gramlarını öğrenerek kullanmakta, basım aşamasında baskı
sistemlerini öğrenerek işe uygun baskı seçimini yapmakta,