Page 3 - Aday Tanıtım
P. 3

donanıma  sahip  elemanlar  yetiştirmektir.  Bu  kapsamda,  mut-
       fak uygulamaları, pasta ve tatlı yapım teknikleri, soğuk mutfak,
       yaratıcı  mutfak  uygulamaları  ile  ilgili  dersler  aşçılık  programı
       ders planında bulunmaktadır. Aşçılık programında bıçak kesim
       ve kullanma teknikleri, sos ve çorba hazırlama yöntemleri, yemek
       pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak verilmek-
       tedir. Öğrenciler isteğe bağlı olarak “İşletmede Mesleki Eğitim”
       seçmeli dersini seçerek 4. yarıyılda işletmelerde uygulamalı eğit-
       im alabilmektedir. 1. Eğitim- Öğretim yılı sonunda öğrencilerimiz
       30 iş gününü kapsayan zorunlu yaz stajı yapmaktadır.
       Aşçılık  programı  öğrencilerinin  sektörel  beceri  ve  deneyimlerini
       artırmak amacıyla çeşitli işletmelerle iş birliği protokolleri imzalan-
       mıştır. Bu protokoller kapsamında, öğrenciler işletmeler tarafından
       tahsis  edilen  mobil  uygulama  mutfağında  ders  görebilmektedir.
       Bu uygulama sayesinde, öğrenciler sektöre uygun pratik bilgi ve
       becerilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır. Böylece, eğitim sürecinde
       kazandıkları teorik bilgileri, gerçek dünya koşullarında uygulayar-
       ak  pekiştirebilmekte  ve  mezuniyet  sonrasında  iş  hayatına  daha
       donanımlı bir şekilde adım atabilmektedirler. Programı başarıyla
       tamamlayan öğrencilere aşçılık alanında ön lisans diploması veril-
       ir. Aşçılık programından mezun olanlar “Aşçılık Meslek Elemanı”,
       “Aşçı”  unvanlarına  sahip  olmaktadırlar.  Bu  unvana  sahip  olan-
       lar;  turizm  işletmelerinde,  restoranlarda,  yemek  fabrikalarında
       (catering şirketleri), toplu yemek yenen özel ve resmî kurumlarda
       (hastane gibi) çalışabilmektedirler. Ayrıca, aşçılık programından
       ön lisans mezunu olanlar dikey geçiş sınavı (DGS) ile 4 yıllık lisans
       bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.
       Programın avantajları
       •  Öğrencileri aşçılık konusunda uzmanlaştırır, yaygın ve etkili
       hizmet sunacak bilgi ile
       donatır.
       •  Öğrencilerini  mutfak  departmanlarında  sorumluluk  alabi-
       lecek düzeyde bilgi ile donatır.
       •  Üniversitenin geneliyle birlikte kalite konusuna önem verir ve
   1   2   3   4   5   6   7   8