Page 3 - Aday Tanıtım
P. 3
donanıma sahip elemanlar yetiştirmektir. Bu kapsamda, mut-
fak uygulamaları, pasta ve tatlı yapım teknikleri, soğuk mutfak,
yaratıcı mutfak uygulamaları ile ilgili dersler aşçılık programı
ders planında bulunmaktadır. Aşçılık programında bıçak kesim
ve kullanma teknikleri, sos ve çorba hazırlama yöntemleri, yemek
pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak verilmek-
tedir. Öğrenciler isteğe bağlı olarak “İşletmede Mesleki Eğitim”
seçmeli dersini seçerek 4. yarıyılda işletmelerde uygulamalı eğit-
im alabilmektedir. 1. Eğitim- Öğretim yılı sonunda öğrencilerimiz
30 iş gününü kapsayan zorunlu yaz stajı yapmaktadır.
Aşçılık programı öğrencilerinin sektörel beceri ve deneyimlerini
artırmak amacıyla çeşitli işletmelerle iş birliği protokolleri imzalan-
mıştır. Bu protokoller kapsamında, öğrenciler işletmeler tarafından
tahsis edilen mobil uygulama mutfağında ders görebilmektedir.
Bu uygulama sayesinde, öğrenciler sektöre uygun pratik bilgi ve
becerilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır. Böylece, eğitim sürecinde
kazandıkları teorik bilgileri, gerçek dünya koşullarında uygulayar-
ak pekiştirebilmekte ve mezuniyet sonrasında iş hayatına daha
donanımlı bir şekilde adım atabilmektedirler. Programı başarıyla
tamamlayan öğrencilere aşçılık alanında ön lisans diploması veril-
ir. Aşçılık programından mezun olanlar “Aşçılık Meslek Elemanı”,
“Aşçı” unvanlarına sahip olmaktadırlar. Bu unvana sahip olan-
lar; turizm işletmelerinde, restoranlarda, yemek fabrikalarında
(catering şirketleri), toplu yemek yenen özel ve resmî kurumlarda
(hastane gibi) çalışabilmektedirler. Ayrıca, aşçılık programından
ön lisans mezunu olanlar dikey geçiş sınavı (DGS) ile 4 yıllık lisans
bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.
Programın avantajları
• Öğrencileri aşçılık konusunda uzmanlaştırır, yaygın ve etkili
hizmet sunacak bilgi ile
donatır.
• Öğrencilerini mutfak departmanlarında sorumluluk alabi-
lecek düzeyde bilgi ile donatır.
• Üniversitenin geneliyle birlikte kalite konusuna önem verir ve