Aday Öğrenci Sayfası
Laboratuvar Olanakları ve Bilişim Hizmetleri
TOBB Mühendislik Laboratuvarı
Üniversitemize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle kazandırılan TOBB Mühendislik Laboratuvarı, Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinin Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Laboratuvar bünyesinde; Malzeme Test Laboratuvarı, Yüzey Araştırma Laboratuvarı, Otomotiv Laboratuvarı, Termodinamik ve Enerji Laboratuvarı, Alaşım Hazırlama Laboratuvarı, Talaşlı İmalat Laboratuvarı, Mekanik ve Makine Elemanları Laboratuvarı, Isı Akışkanlar Laboratuvarı, Sistem Dinamiği ve Kontrol Laboratuvarı, Biyomedikal Mühendisliği Biyomühendislik Laboratuvarı, İnşaat Mühendisliği Geoteknik Laboratuvarı, Yapı Malzemesi Laboratuvarı, Hidrolik Laboratuvarı, Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETUAM), Yenilenebilir Enerji ve Hidrojen Teknolojileri Laboratuvarı yer almaktadır.
Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOTEKMER)
Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, biyoteknoloji alanında Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir konuma gelebilmesi amacı ile kurulmuştur. Merkez bünyesinde; Agronomi Laboratuvarı, Bitki Koruma Laboratuvarı, Biyomalzeme ve Malzeme Mühendisliği Laboratuvarı, Biyoyakıt ve Kimyasal Mühendisliği Laboratuvarı, Doku Kültürü ve Bitki Islahı Laboratuvarı, Eko-Biyoteknoloji Laboratuvarı, Endüstriyel Biyoteknoloji Laboratuvarı, Hayvan Biyoteknolojisi Laboratuvarı, Kanser ve Metabolik Hastalıklar Laboratuvarı ve Moleküler Mikrobiyoloji Laboratuvarı yer almaktadır.
Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM)
BARUM, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile sanayide çalışan araştırmacılara çalışmalarında yardımcı olmak üzere 2011 yılında kurulmuştur. 11/12/2017 tarihine kadar Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MARAL) olarak faaliyetlerini sürdüren laboratuvarımız, bu tarihte 30267 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik gereği Araştırma Merkezi statüsüne geçerek Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM) adını almıştır. BARUM, bünyesinde bulunan ileri teknoloji cihazlar ile biyomalzemeler, kompozit malzemeler, savunma sanayi malzemeleri, uzay ve uçak malzemeleri, nanomalzemeler, çimento, mermer, seramik, kimya, biyoloji, jeoloji, biyokimya gibi pek çok alana yönelik malzeme karakterizasyonu, kromatografik, kimyasal ve biyolojik analizler gibi firmaların ihtiyaçlar için sanayi kuruluşlarına bilimsel araştırma/geliştirme çalışmalarında destek vermektedir.
Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM)
DAUM, ilk olarak 2013 yılında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından finanse edilen ve TR41/12/SS/009 referans numaralı Sürdürülebilir Sanayi Mali Destek programı kapsamında bir laboratuvar olarak kurulmuştur.
Bilecik ve çevresinde önde gelen sektörler arasında yer alan doğal taş sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, 2021 Yılında 15.02.2021 tarihli 31396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik kapsamında Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne dönüştürülerek; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) adını almıştır.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) laboratuvarında doğal taş sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla fiziko-mekanik testler ve mineralojik-petrografik analizlerin hemen hemen tamamı yapılabilmektedir.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DAUM) tüm faaliyetler toplam 400 m2 kapalı alanda sürdürülmektedir.
Bilgisayar Laboratuvarları
Üniversitemizin merkez yerleşkesinde tüm akademik birimlerin kullanabileceği 4 adet merkezi bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.
* Kablosuz İnternet Hizmeti:
Üniversitemizin kablosuz internet ağı “Eduroam”a, kullanıcı adı (öğrenci numarası) ve parolasıyla erişim sağlanabilmektedir.
* Öğrenci Bilgi Sistemi:
Öğrenciler kendilerine ait kablosuz internet, akıllı kimlik kartı bakiyesi vb. verileri kurumsal portal web sayfasından görüntüleyebilmektedirler.
* Kurumsal Portal Sistemi:
Öğrencilerin ders seçme, not görüntüleme vd. işlemlerini gerçekleştirebildiği sistemdir. Kullanıcı adı ve parolasıyla erişim sağlanabilmektedir.
* Çevrimiçi Ders ve Sınav Sistemi:
Öğrencilerimiz çevrimiçi düzenlenen ders, sınav, toplantı vd. etkinliklere ilgili web sayfaları aracılığıyla katılım sağlayabilmektedir. Söz konusu web sayfalarına, kullanıcı adı ve parolasıyla erişim sağlanabilmektedir.
* Akıllı Kart Sistemi (AKS):
Üniversitemizin tüm öğrencilerine, kayıt süreci sonrasında akıllı kimlik kartı basılarak teslim edilmektedir. Akıllı kimlik kartlarına para yüklenerek yemekhane, spor tesisleri vb. kurum hizmetlerinde kullanılabilmektedir. Ayrıca akıllı kimlik kartları, “Ders dışı etkinlik dersleri” kapsamında yoklama alınması amacıyla da kullanılmaktadır.
* Kampüs İçinden ve Dışından Akademik Veritabanlarına Erişim Hizmeti:
Öğrencilerimiz, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanan çevrimiçi veritabanlarına bağlanarak çalışma ve araştırmalarını sürdürebilmektedir. Gerekli tarayıcı ayarları yapıldıktan sonra veritabanlarına kullanıcı adı ve parola ile erişim sağlanabilmektedir.
* E-Posta Hesabı Tanımlanması:
Öğrencilerimiz kurumsal portal web sayfasından kendilerine “@ogrenci.bilecik.edu.tr” uzantılı e-posta hesabı oluşturabilmektedir.