Page 4 - Aday Tanıtım
P. 4

Bu  eğitim  modeli  ile  yüksekokulumuz  öğrencilerine
               hem akademik hem de pratik uygulama alanlarında dona-
           nımlı bir şekilde mezun olma fırsatı sunulmaktadır. Eğitim-öğretim
       faaliyetlerimiz, çağın gereklerine uygun, sektöre entegre bireyler yetiş-
       tirme vizyonuyla devam etmektedir.

                          AŞÇILIK

       Yiyecek içecek, turizm sektörünün olmazsa olmazıdır ve küresel düzeyde
       hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir
       gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile stratejik bir sektör olarak ül-
       kelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel
       planlamalar  yapılmaktadır.  Özellikle  ülkemizde  hızla  gelişmekte  olan
       turizm sektöründen beklentiler de artmaktadır. Buna bağlı olarak eski iş-
       letmeler kendilerini yeniden yapılandırma yoluna gitmekte, kurulan yeni
       işletmeler ise yoğun rekabet koşullarına direnebilecekleri tarzda pazara
       girmektedir. Tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan önemli turizm ve gastrono-
       mi potansiyeline sahip olan ülkemiz, iyi planlama ve organizasyonlarla
       dünya turizm pazarından daha çok pay alabilecektir. Özellikle turizmin
       çeşitlenmesi ile birlikte turizmden elde edilen gelirlerin bütün yıla yayı-
       lacağı ve tüm bölgelere dağılacağı öngörülmektedir. Konaklama ve tu-
       rizm işletmelerinin artmasına bağlı olarak gelecekte, sektörde yoğun bir
       istihdam beklenmektedir. Fakat bunun gerçekleşebilmesi için ülkemize
       gelen yerli ve yabancı turistlerin dünya standartlarında bir işletmecilik
       anlayışıyla yönetilen tesislerde misafir edilmesi ve ağırlanması gerek-
       mektedir. Aşçılık programı çağdaş yiyecek içecek işletmeciliği anlayışı
       ile sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda
       gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış kalifiye personel yetiştirmeyi
       ve bu sayede ülkemizdeki gastronomi potansiyelinin ekonomik faydaya
       dönüşmesine katkı sağlamayı amaçlanmaktadır.
       Mezunların Çalışma Olanakları
       Aşçılık programının yukarıda açıklandığı gibi istihdam imkânı yüksektir.
       Turizm  endüstrisinde  konaklama  işletmeleri  ve  seyahat  acentelerinde,
       yiyecek-içecek,  banket  ve  endüstriyel  yemek  hazırlama  işletmelerinin
       mutfak  ve  servis  başta  olmak  üzere  ilgili  birimlerinde  çalışma  olana-
       ğına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan
       mezunlar özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile
       ilgili birimlerinde çalışma imkanına sahiplerdir.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9