Page 2 - Aday Tanıtım
P. 2

Meslek  Yüksekokulumuz,  ülkemizin  Avrupa  Birliği  ile  entegrasyon  sü-
       recinde  ihtiyaç  duyulan;  teorik  bilgiye  sahip,  teknolojiyi  etkin  şekilde
       kullanabilen,  uygulama  becerisi  yüksek  nitelikli  teknikerler  yetiştirmek
       amacıyla kurulmuştur.
       Kuruluşu, 1976 yılına uzanan yüksekokulumuz, ilk olarak Millî Eğitim
       Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak eği-
       tim-öğretime başlamıştır. Türkiye’de Akademi-Üniversite ayrımının kal-
       dırılmasıyla birlikte, 1981 yılında çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim
       Kanunu doğrultusunda, 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Karar-
       name ile Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanmıştır.
       Yüksekokulumuz, 1989 yılında yürürlüğe giren YÖK–Dünya Bankası II.
       Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında modern laboratuvarlar, nitelikli
       akademik ve teknik kadro ile daha da güçlü bir altyapıya kavuşmuştur.
       2007 yılında yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanun’un Ek Madde 81’i uya-
       rınca, yeni kurulan Bilecik Üniversitesi’ne bağlanmış ve “Meslek Yükse-
       kokulu” adıyla halen eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bilecik
       Üniversitesi, 2012 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi adını almıştır.
       Bugün Meslek Yüksekokulumuz, çağdaş altyapısı, güçlü akademik kad-
       rosu ve uygulama odaklı eğitim anlayışıyla bölgesine ve ülkesine hizmet
       eden saygın bir yükseköğretim kurumu olma vizyonunu sürdürmektedir.
       Meslek Yüksekokulumuzda, sanayinin ve teknolojinin ihtiyaçlarına uy-
       gun nitelikli ara elemanlar yetiştirmek amacıyla toplam 21 programda
       eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmektedir. Bu programlar:
         •  Aşçılık
         •  Bilgisayar Programcılığı
         •  Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
         •  Çevre Koruma ve Kontrol
         •  Elektrik
         •  Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
         •  Elektronik Haberleşme Teknolojisi
         •  Elektronik Teknolojisi
         •  Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
   1   2   3   4   5   6   7