Page 29 - Aday Tanıtım
P. 29

sı, yürütülmesini içeren eğitim modelidir. Bu dersi seçmeyen/seçemeyen
       öğrencimiz 4. dönem ders almaya devam edecektir.
       Mezunların Çalışma Olanakları
       Mezunlarımız dış mekan düzenlemesi yapan kamu kurumları, beledi-
       yeler,  peyzaj  mimarlığı  proje  ve  uygulama  büroları,  inşaat  firmaları,
       süs bitkileri üretim ve satışı yapan fidanlıklar ve seralar gibi kurum ve
       kuruluşlarda ara eleman olarak çalışabilmekte, ayrıca kendi uygulama
       ve üretim firmalarını kurabilmektedirler.
       Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih Edilebilen Bölümler
       Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri 4. yarıyıl sonunda DGS (Di-
       key Geçiş Sınavı) ile; Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretim ve Pazar-
       laması,  İç  Mimarlık  ve  Çevre  Tasarımı  Bölümü,  Orman  Mühendisliği,
       Peyzaj Mimarlığı, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı programlarına
       geçiş yapabilmektedirler.


                 ÜRETİMDE KALİTE KONTROL

       2009-2010 eğitim-öğretim döneminde açılmış olup, Türkiye’de Üretim-
       de Kalite Kontrol adı altında açılan ilk program olma özelliği taşımak-
       tadır. İlk mezunlarını 2011 yılında vermiş olan programımızın mezun
       sayısı dolayısıyla çeşitli sektörlerdeki çalışan sayısı her sene artmaktadır.
       Bu programın açılma amacı, özel sektörün ve kamunun kalite konuların-
       da birimlerin yoğun olarak ihtiyaç duyduğu yetişmiş personel ihtiyacını
       karşılamaktır.
       Programdan mezun olan öğrencilerimiz işletmelerdeki toplam kalite yö-
       netimi, ölçme ve kontrol, teknik resim okur yazarlığı, istatistiksel proses
       kontrol, yalın üretim teknikleri, performans ölçümü, problem ve kriz çöz-
       me teknikleri, ileri ürün kalite planlaması, risk analizi, FMEA, iş sağlığı
       ve güvenliği, temel istatistik, yöneylem uygulamaları, üretim planlaması,
       belgelendirme ve denetim faaliyetleri ile ilgili bilgi sahibidir.
       İşletmelerin kalite yönetim sistemleri, üretim planlama, tasarım, üretim,
       sevkiyat, bakım-onarım, tedarikçi ilişkileri gibi birimlerinde süreçlerle il-
       gili ölçme ve değerlendirme işlemlerini yürütebilirler. Üretimde ölçülebilir
       düzeyde kalite artışı ve bunun sürekliliğinin sağlanmasına katkı sağlar-
       lar.  Üst  yönetimin  karar  vermesini  kolaylaştırmak  için  gerekli  bilgileri
   24   25   26   27   28   29   30