Page 29 - Aday Tanıtım
P. 29
sı, yürütülmesini içeren eğitim modelidir. Bu dersi seçmeyen/seçemeyen
öğrencimiz 4. dönem ders almaya devam edecektir.
Mezunların Çalışma Olanakları
Mezunlarımız dış mekan düzenlemesi yapan kamu kurumları, beledi-
yeler, peyzaj mimarlığı proje ve uygulama büroları, inşaat firmaları,
süs bitkileri üretim ve satışı yapan fidanlıklar ve seralar gibi kurum ve
kuruluşlarda ara eleman olarak çalışabilmekte, ayrıca kendi uygulama
ve üretim firmalarını kurabilmektedirler.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Tercih Edilebilen Bölümler
Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri 4. yarıyıl sonunda DGS (Di-
key Geçiş Sınavı) ile; Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretim ve Pazar-
laması, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Orman Mühendisliği,
Peyzaj Mimarlığı, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı programlarına
geçiş yapabilmektedirler.
ÜRETİMDE KALİTE KONTROL
2009-2010 eğitim-öğretim döneminde açılmış olup, Türkiye’de Üretim-
de Kalite Kontrol adı altında açılan ilk program olma özelliği taşımak-
tadır. İlk mezunlarını 2011 yılında vermiş olan programımızın mezun
sayısı dolayısıyla çeşitli sektörlerdeki çalışan sayısı her sene artmaktadır.
Bu programın açılma amacı, özel sektörün ve kamunun kalite konuların-
da birimlerin yoğun olarak ihtiyaç duyduğu yetişmiş personel ihtiyacını
karşılamaktır.
Programdan mezun olan öğrencilerimiz işletmelerdeki toplam kalite yö-
netimi, ölçme ve kontrol, teknik resim okur yazarlığı, istatistiksel proses
kontrol, yalın üretim teknikleri, performans ölçümü, problem ve kriz çöz-
me teknikleri, ileri ürün kalite planlaması, risk analizi, FMEA, iş sağlığı
ve güvenliği, temel istatistik, yöneylem uygulamaları, üretim planlaması,
belgelendirme ve denetim faaliyetleri ile ilgili bilgi sahibidir.
İşletmelerin kalite yönetim sistemleri, üretim planlama, tasarım, üretim,
sevkiyat, bakım-onarım, tedarikçi ilişkileri gibi birimlerinde süreçlerle il-
gili ölçme ve değerlendirme işlemlerini yürütebilirler. Üretimde ölçülebilir
düzeyde kalite artışı ve bunun sürekliliğinin sağlanmasına katkı sağlar-
lar. Üst yönetimin karar vermesini kolaylaştırmak için gerekli bilgileri